Egy az út közepén cikázó autósra lettek figyelmesek a rendőrök péntek este. Amikor megállították a kocsit, a sofőr elég zavartnak tűnt, majd pedig feltűnt a zsaruknak, hogy nem slusszkulccsal indította be a járgányt, hanem a filmekben látott drótösszekötős módszerrel.

null

Kiderült, hogy jogsija sem volt a férfinak, valamint, hogy az igazoltatás előtt pár perccel lopta el az autót a Füredi utcából. A sofőr a rendőröknek szó szerint azt mondta, „gondoltam, hogy elhozom az autóját és széthajtom, majd otthagyom valahol”, mivel állítása szerint a gépkocsi egy ismerőse tulajdonát képezi, aki tartozik neki.

null

Az ellenőrzés során felmerült, hogy O. Krisztián ittasan vezette a járművet, ezért az járőrök vérmintavételre, majd a Kaposvári Rendőrkapitányságra állították elő. Ellene járművezetés ittas állapotban vétség miatt büntetőeljárást, a vezetői engedély hiánya miatt szabálysértési, a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt pedig közigazgatási hatósági eljárást indítottak.

A nyomozók a 25 éves helyi lakost jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, aki az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

Címkék: Füredi út, Lada, lopott, kék hírek