A TISPOL (European Traffic Police Network) Operational Group éves ellenőrzési terve alapján 2015. március 9. és március 11. közötti időben a passzív biztonsági eszközöket ellenőrzik a rendőrök tájékoztat az ORFK Kommunikációs Szolgálata.

Az akció keretében a rendőrség fokozott figyelmet fordít a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak előírásszerű használatának ellenőrzésére.

Az ellenőrzés kiterjed a közúton elkövetett egyes kiemelt bűncselekmények - az embercsempészés, az illegális migráció, a fegyver- és kábítószer-csempészet, a vagyon elleni bűncselekmények - felderítésére, valamint a körözött személyek elfogására is.

az SMRFK felvétele
az SMRFK felvétele

A passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a halálos sérülések esélye. A biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának tovább növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében.

A TISPOL SEATBELT ellenőrzést egy évben kétszer hajtják végre, ennek során a TISPOL tagállamok rendőri erői - így a magyar rendőrség is - a közlekedésbiztonsági helyzet javítása és a közlekedők biztonságának szavatolása érdekében a passzív biztonsági eszközök használatát fokozottan ellenőrzik Európa közútjain.

Címkék: tispol, biztonság, razzia, közút, ellenőrzés, kék hírek