Mint arról korábban beszámoltunk: saját gyermeke agyonverésével vádolnak egy kaposvári apát. Az ügyészség most vádat emelt, amelyből az is kiderült, mi történhetett a tragédia éjjelén.

A férfi még november végén az esti órákban pécsi utcai lakásuk egyik szobájában aludt az öt hónapos kislányával. Arra ébredt, hogy a gyermekágyban a csecsemő felsírt. Ezen annyira felhúzta magát, hogy erőteljesen megragadta a lánya nyakát, vállmagasságig felemelte, megrázta, és addig tartotta, amíg a sírást abbahagyta, majd visszadobta az ágyba, és tovább ütlegelte a kisgyermek testét.

null

Miután teljes lett a csönd a 22 éves apa visszafeküdt aludni. Később felesége ébresztette, hogy gyermekük nem lélegzik. A férfi ekkor felhívta a mentőket és megpróbálta újraéleszteni a kislányt, de sem neki, sem a kiérkező szakembereknek nem sikerült. A csecsemő a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás ellenére a durva bántalmazás miatt életét vesztette.

A Somogy Megyei Főügyészség a tizennegyedik életévét be nem töltött sértett személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a kaposvári férfi ellen, és fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt. A férfi előzetesben várja a fejleményeket.

Az eset kapcsán stábunk is a helyszínre sietetett, ahol a családtagokat és a szomszédokat kérdeztük:

Címkék: csecsemő, gyilkosság, kék hírek, kaposvár