A brutális kegyetlenséggel meggyilkolt 11 éves Szita Bence féltestvérével és nevelőapjával beszélgettünk kedden este Fórum című műsorunkban. A kisfiú féltestvére, Lilla nagyon szoros kapcsolatban állt vele, bizalmas volt a viszonyuk, mindent elmondtak egymásnak.

- Nagyon sokszor mondták, hogy most erősnek kell lennem. Szombaton mikor kiderült, annyira nem tudtam elhinni, mindent ami történt, és annyira sok volt az az egy hét míg kerestük, hogy egyszerűen próbáltam magamat úgy összeszedni, hogy ez nemis velünk történt meg. De állandóan újra és újra szembesülnöm kell vele, és nem tudom feldolgozni. Azt mondták nekem sokan, hogy pedig fel kell, mert ebből lesz a baj - mondta Fórum című műsorunkban Bence féltestvére, Gyöngyi Lilla.

Lilla azt is elmondta, hogy nem mer aludni, mert fél attól, hogy mit fog álmodni. Csak úgy tudja álomra hajtani a fejét, ha halkan szól a televízió.

- Itt annyi dolog van amit nem tudok felfogni, teljesen eltapostam magamban minden érzést, mert amiket megtudtam szombaton, annyira megráztak, hogy nem akartam azt, hogy én ezt tudomásul vegyem. Felállítottam egy fantáziavilágot, hogy ez nem is velünk történik meg - tette hozzá Lilla.

Bence nevelőapja azt mondta, hogy a kisfiú a legjobb testvére volt a lányának, imádták egymást és imádják most is. Hozzátette: irányító tipus volt a játékban, nagy volt a mozgásigénye, a futballban, boxban, motorozásban. Mindenbe bele kellett kóstolni, annyira aktív és kreatív gyerekről beszélünk és szeretetre éhes.

Dr. József István, okleveles szakpszichológus is vendégünk volt a műsorban, aki elmondta, hogy az egész országot megrázta ez a tragédia, és a gyerektársadalmat is, hiszen egy kisgyerek volt az áldozat.

- Mindenképpen azt tudom mondani a szülőknek, hogy ezt segíteni kell a gyerekeknek értelmezni. Amennyire elfogadhatatlan ez a cselekedet, erre áldozni kell, erről beszélni kell fél órát, egy órát, vagy amennyit szükséges. Nem szabad hagyatkozni a sajtóra, mert ahhoz a gyerekek kicsik, hogy azt értelmezzék, otthon beszélgetni kell erről. És itt a lehetőség, hogy a családról és a szeretetről is beszéljünk a gyerekekkel - tette hozzá dr. József István.

November 10-én, szombat délután Kaposváron, a Keleti temetőben vesznek végső búcsút Szita Bencétől.

Nézze meg a beszélgetést!

 

Címkék: Gyöngyi Lilla, brutális gyilkosság, Fórum, Szita Bence, család, kék hírek