P. Erika ügyvédje szerint nem igazak azok a hírek, miszerint a nő az ördögöt látta volna a kisfiúban, és ezért ölette meg.

A Kaposvári Törvényszék sajtószóvivője, Vadócz Attila azt nyilatkozta a KaposPontnak, hogy hasonló élet elleni ügyekben Somogyban gyors a nyomozás, 4-6 hónap múlva lezárulhat ez az ügy is. Egy hónapig tart amíg vádat emelnek, és utána újabb egy hónap amíg kitűzik a tárgyalást. Véleménye szerint körülbelül júnuisban elsőfokú ítélet születhet a gyilkosság ügyében.

P. Erika korábban még tagadta az ellene felhozott vádakat, azonban kedden részletes beismerő vallomást tett.

Kedden délelőtt stábunk felkereste a gyilkossággal vádolt nő édesanyját. P. Erikának egy nagylánya, sőt unokája is van. Róluk annyit lehet tudni, hogy megfenyegették őket, ezért elköltöztek a városból. P. Erika édesanyja a KaposPontnak elmondta, hogy lánya olyan anya volt, aki Bencét is úgy szerette, mint a saját fiát.

- Amióta elvitték a lányomat, azóta nem tudok semmit. Annyit tudok amennyit a televíziókban hallok. Semmi előjelét nemláttam ennek, hogy mit fog történni, nem látszott rajt semmi. Azért ha valaki ilyesmire készül, azon csak van valami látszatja... - mondta a 47 éves P. Erika édesanyja.

Stábunk kedden délután megkereste Bence édesanyját, aki teljesen összeomlott.

- Itt belül nem tudom elmondani mit érzek, hogy olvasom hallom, hogy kinlódott, szenvedett. Megbízott abba a nőbe, elment vele mosolyogva csacsogva ahogy szokott, és megölte, megölette - mondta Szita Szilvia, Bence édesanyja.

Szita Szilvia Bence édesanyja


Dr. József István okleveles szakpszichológus szerint az illetékes szervek megvizsgálják, hogy a vérszerinti családban van e olyan, aki P. Erika kiskorú gyermekét befogadná és alkalmas arra, hogy az ő nevelését a továbbiakban folytassa. Őt nyilatkoztatják, hogy ezt vállalja e. Amennyiben igen, akkor oda fogják helyezni a gyermeket, ha nincs akkor pedig az állami gondoskodás fog működni.

Címkék: Szita Szilvia, Szita Bence, brutális, megemlékezés, gyilkosság, kék hírek