Szerdán azért kellett megjelennie a bíróság előtt, hogy eldöntsék, felelős-e két ember halálért, akik akkor veszették életüket, amikor karamboloztak a horvát politikus autójával.

Főként horvát újságírókból álló tömeg várta a horvát politikust a bíróság előtt. A fémdetektoros ellenőrző kapun is át kellett mennie. A tárgyalóteremben rögtön sugdolózni kezdett a tolmácsaival. Azt kérte, hogy a vádlottak padján ne mutassák a kamerák, csak a folyosón.
(Atm)
Ezek a képek a baleset után készültek az M7-esen. A horvát politikus autója hátulról belerohant az előtte haladó kocsiba, amiben egy vecsési magyar család utazott. A bíróságon ma a helyszínen járt tűzoltókat és rendőröket hallgatták ki.
- Van egy feszítővágónk, amivel nekiálltunk kiszabadítani a sérülteket az autóból- emlékezett az egyik tűzoltó.
A téli hidegben nehéz volt a mentés.
- Mínusz 5 fok körül lehetett. Nagyon szeles volt az idő. Nagyon fáztam- mondta az egyik szemtanú.
Az egyik tűzoltó homályosan emlékezett arra, hogy látott egy titokzatos nőt a horvát autónál, aki később eltűnt.
-Valaki még volt ott, egy hölgy, nem tudom- beszélt erről.
Lipták Györgyné vezette a balesetet szenvedett autót. A férje és a 81 éves édesanyja meghalt a balesetben. A visszapillantó tükörben látta a másik kocsit, de nem gondolta, hogy beléjük rohan. Azt szeretné, hogy a bíróságon méltó büntetést kapna az elkövető.    
- Két éve történt. Most vannak az évfordulók: a férjem halála, édesanyám halála. Nagyon rossz. És most még ez a tárgyalás is. Nagyon felzaklat engem- nyilatkozta a Kapospontnak
A horvát politikus ügyvédei szerint a magyar kocsiban utazóknak nem volt bekapcsolva a biztonsági öve, és a világítás sem működött. Ezt a bírósági bizonyítás igyekszik tisztázni. 
- A védekezés elsősorban az, hogy nem volt sebességtúllépés, és a bizonyos értelemben a sértettek közlekedési szabályszegése is közrehatott, mindamellett, hogy Cacic úr mindvégig érzi az emberi felelősségét- mondta az egyik ügyvéd, a kaposvári dr. Fóris Kálmán.
A tárgyalást elnapolták, mert a műszaki szakértői véleményt még nem fordították le horvát nyelvre.

januarban_folytatodik_a_halalos_balesetet_okozo_horvat_politikus_pere

megkezdodott_a_halalos_balesetet_okozo_horvat_politikus_pere_kaposvaron

vademeles_halalt_hozott_a_horvat_politikus

vademelesi_javaslat_a_halalos_balesetet_okozo_horvat_politikus_ellen

Címkék: Cacic, politikus, horvát, M7-es, bíróság, kék hírek