Az 56 éves somogymeggyesi férfit agyi infarktusa miatt megbénult a bal oldalára, kerekesszékkel közlekedik. Testvérével együtt lakott a faluban, fivére feladata lett volna, hogy gondozza és ellássa. Mindketten italozó életmódot folytattak, gyakran vitatkoztak. Öccse részegen bántalmazta a vádlottat, néha arcul ütötte. Tavaly december 30-án a fivér ittasan érkezett haza.

Inni akart az ágyon ülő vádlott által fogyasztott borból. Az ágyra lökte a testvérét, majd lehajolt az ágy mellett levő másfél literes boros flakonért. A vádlott felkapott egy 11 centi pengehosszúságú, élesre köszörült konyhakést, és az öccse oldalába szúrt. Ezután tovább italoztak, majd néhány óra múlva a megsebesített férfi rosszul lett, ekkor a szomszédban lakó hozzátartozóihoz fordult segítségért. A rokonok mentőt hívtak.

A sérült életveszélyes állapotban volt, a siófoki kórházban műtéttel mentették meg az életét. A szúrás megnyitotta a hasüreget, de nem ért létfontosságú szervet, a seb 4 hét alatt gyógyult. A késelőt jogerősen másfél év börtönbüntetésre ítélték 3 évre felfüggesztve a Somogy Megyei Bíróságon életveszélyt okozó testi sértésért.

Címkék: kék hírek