A rendőrök azzal gyanúsítják mindhármukat, hogy hajléktalanokat tartottak fogva, akiket a férfi építkezéseken, bontásoknál dolgoztatott. Pénzt nem adott nekik, éheztette és kézzel, illetve ostorral verte őket.

A sértettek közül néhányat más megyében helyezett biztonságba a rendőrség. A csütörtöki tárgyaláson rosszul lett a feleség, mentőt kellett hívni hozzá. A bíróság 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a gyanúsítottakat. Az indoklásban elhangzott: fennáll a bűnismétlés veszélye, illetve az, hogy befolyásolni akarják a tanúkat.

Kommandósok és egyenruhás rendőrök lepték el délután a kaposvári bíróságot. Lezárták a tárgyalóteremhez vezető folyosót. A vállalkozó családját igyekeztek távol tartani a gyanúsítottaktól. 20-30 rendőr, állig felfegyverzett, álarcos, puskás kommandós állt sorfalat. Rabláncon vezették a megbilincselt gyanúsítottakat. A vállalkozó arcába húzta a pulóvere csuklyáját, hogy ne lehessen felismerni.

A bíró, dr. Ipolyi Róbert, aki az előzetes letartóztatásról döntött, két órán át hallgatta ki a gyanúsítottakat, külön-külön hozták be őket a tárgyalóterembe. Az idős férfi nem tud mozogni, képtelenség, hogy neki kellett vigyáznia a rabszolgákra!- szűrődött ki az ügyvéd, dr. Ronga László hangja a zárt ajtókon is.

Közben a vállalkozó édesanyja, idősebb és fiatalabb nőrokonai az előtérben várták a bíróság döntését. Kamera előtt nem akartak nyilatkozni, de annyit elmondtak, hogy a férfit ártatlannak tartják. Miért nem gyilkosokat, valódi bűnözőket vettek őrizetbe a rendőrök, kérdezték. Éjszaka aludtunk, amikor a kommandósok ránk törtek, azt hittük, hogy betörők támadtak ránk. Engedelmeskedtünk volna, de mindenkit azonnal a földre fektettek, tették hozzá. Szerintük szó sem volt rabszolgatratásról, rokonaik segítettek a ház körül, ahol egyébként laktak is, nem abban a romos sufniban, ahová a rendőrök vitték őket. Most is visszajöttek hozzájuk a sértettek, állították.

Az előzetes letartóztatásról szóló határozat kihirdetése közben a vállalkozó felesége rosszul lett. Két mentős érkezett, akik egy üres tárgyalóteremben ellátták az asszonyt.

 

Az elfogás pillanatai:

 

Címkék: kék hírek