Három embert fogtak el a kaposvári rendőrök kommandósok segítségével kedden hajnalban a Cseri úton. Többek között azzal gyanúsíthatóak, hogy legalább három hajléktalan férfit tartottak rabszolgasorban, bántalmazták őket. A rendőrök több mint egy éve nyomoztak utánuk. Az ügyről kedden délután tartanak sajtótájékoztatót a kaposvári kapitányságon, addig nem árulnak el részleteket.

 

 


Kattints a galériáért (Fotó: Kaposvári Rk.)Kattints a galériáért (Fotó: Kaposvári Rk.)Kattints a galériáért (Fotó: Kaposvári Rk.)Kattints a galériáért (Fotó: Kaposvári Rk.)Kattints a galériáért (Fotó: Kaposvári Rk.)Kattints a galériáért (Fotó: Kaposvári Rk.)Kattints a galériáért (Fotó: Kaposvári Rk.)Kattints a galériáért (Fotó: Kaposvári Rk.)Kattints a galériáért (Fotó: Kaposvári Rk.)Kattints a galériáért (Fotó: Kaposvári Rk.)Kattints a galériáért (Fotó: Kaposvári Rk.)Kattints a galériáért (Fotó: Kaposvári Rk.)Kattints a galériáért (Fotó: Kaposvári Rk.)Kattints a galériáért (Fotó: Kaposvári Rk.)Kattints a galériáért (Fotó: Kaposvári Rk.)Kattints a galériáért (Fotó: Kaposvári Rk.)Kattints a galériáért (Fotó: Kaposvári Rk.)
Kattints a galériáért (Fotó: Kaposvári Rk.)
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A Kapospont úgy értesült: az állati sorban tartott hajléktalanok közül többen megszöktek, nem tudtak máshogy szabadulni a rabtartóiktól. Ezután egyeseket más megyékbe kellett menekíteniük a rendőröknek, hogy a gyanúsítottak családtagjainak esetleges bosszúja ne érje el őket.

 

 

Az éjszakai rajtaütés felvétele

Információink szerint az elfogottak közül az egyik férfit már ismerte a rendőrség: hat évvel ezelőtt ő tamadott meg és vágott fejszét egy mentőautóba Kadarkúton.

 

Állati sorban tartották őket

Forrás: police.kaposvar.hu

Ostorral és kézzel verték a fogvatartottakat annál a Cseri úti családnál, ahol ma hajnalban kommandós akció zajlott, hangzott el a kaposvári rendőrkapitányság délutáni sajtótájékoztatóján. Egy 35 éves vállalkozót, a feleségét és édesapját vették őrizetbe. Azzal gyanúsítják őket, hogy a férfi hajléktalanokat vagy más elesett személyeket karolt fel azzal, hogy munkát ad nekik. Néha a munkaügyi központ környékén keresett munkavállalókat. néha hirdetés adott fel, hogy munkásokat keres.

A saját építkezésein és épületek bontásain alkalmazta őket. A rendőrség álláspontja szerint nem fizette ki őket, majd felajánlotta, hogy költözzenek hozzájuk, ott végezzenek háztáji munkát. Állítólag 7-8 embert tartott fogva 3-4 éven át. Napi 12-16 órát dolgoztatta őket. Érzelmi függés alakult egyes sértetteknél, már az ajtót sem kellett rájuk zárnia, nem mentek el tőle, pedig egyre rosszabb állapotba kerültek. Az egyik férfit állítólag a saját fia nem ismerte fel, annyira leromlott az egészsége, lesoványodott. Reggelire zsíros kenyeret kaptak, vacsorára maradékot, ha nem vonták meg tőlük, mert rosszul végezték a munkát. Fiktív cégeket is alapított a vállalkozó a "rabszolgák" nevére.

A rendőrök fülest kaptak a történtekről, és hosszú időn át nyomoztak, amíg felgöngyölítették az ügyet. Először is a sértettek bizalmát kellett elnyerniük, akik féltek a vállalkozótól. Csak ezután tárták fel kálváriájukat a fogavatartottak. Volt, aki megszökött a vállakozótól, két férfit másik megyében helyezték biztonságba a nyomozók.

A kommandósok ma a gazdagságot sugalló ház melléképületéhez toldott garázsban találtak még két férfit szegényes körülmények között. A garázst az ott lakók húzták fel a rendőrök elmondása szerint. A vállalkozót a sértettek sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésével gyanúsítják. Ha bíróság bűnösnek találja, akár 5 év börtönt is kaphat.

Kapcsolódó szavazás

Mi a véleménye a rabszolgatartásról?


A társadalom egy részének igénye van rá, hogy rabszolgát tartson. Ezt nem lehet megakadályozni. (11)

Az emberek többsége szemet huny, ha ilyet lát, pedig a környezet sokat segíthet a bajbajutottakon. (7)

Ha valaki hagyja, hogy kihasználják, akkor nem lehet megvédeni. (13)

Minden törvényes eszközzel küzdeni kell a modern rabszolgatartás ellen. (113)

Címkék: rabszolga, Cseri út, kék hírek