A nap nagy részében változóan felhős, napos idő várható, az esti óráktól azonban már erősebben megnövekszik a felhőzet és helyenként eső, zápor is előfordulhat. 
Vasárnap már felettünk lesz a hidegfront, északnyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása, napközben felhőátvonulásos szeles idő várható. Lehűl a levegő, a nappali hőmérsékletek már csak 10-12 fok között alakulnak. Hétfőn is folytatódik a hidegfronti hatás, a több napsütés miatt azonban már néhány fokkal emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szombat: eleinte változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, majd a délutáni óráktól fokozatosan erősen megnövekszik a felhőzet és estétől már eső, zápor is előfordulhat. A délnyugati szél élénk lesz. A nappali hőmérsékletek 19-21 fok között alakulnak. Késő estére 10-12 fok közé hűl a levegő. 

Vasárnap: eleinte még előfordulhat eső, zápor, majd napközben csökken a csapadékhajlam és a felhőzet. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 4-6 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. 

Hétfő: változón gomolyfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A hajnali órákra 0,+5 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a kisebb lehűlés után a jövő hét közepétől ismét melegszik az idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: tél, március, felmelegedés, fülledt, havas, , eső, köd, lehűlés, zivatar, zápor, fagy, front, meleg, csapadék, időjárás