Északnyugati áramlás alakul ki amellyel több hullámban kissé hűvösebb levegő érkezik fölénk. A következő napokban néhány fokkal csökken a hőmérséklet, de eleinte még így is az átlagosnak megfelelő kora tavaszi idő várható. Az éjszakák fagymenetesek lesznek, napközben pedig még 10 fok fölé melegszik a levegő.

Keddtől további lehűlésre, hűvösebb időre számíthatunk, a hét közepére visszatérnek a gyenge éjszakai fagyok. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Vasárnap: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. Az északnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. Késő estére 8-10 ok közé hűl a levegő. 

Hétfő: gyakran lesz erősen felhős az ég, kevés napsütés azonban előfordulhat. Néhol kisebb zápor is kialakulhat. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 4-6 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. 

Kedd: többnyire felhős idő várható, kevés napsütés azonban előfordulhat. Elszórtan kialakulhat gyenge zápor. Az északi szél élénk, helyenként erős lesz. A hajnali órákra 2-4 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: szerda és csütörtök hajnalban többfelé valószínű fagy és a nappali felmelegedés is gyenge marad. A jövő hét második felében is folytatódik a változékony, hűvös idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: március, eső, front, havas, fülledt, felmelegedés, csapadék, lehűlés, fagy, , meleg, köd, zivatar, tél, zápor, időjárás