A hétvégén azonban újabb változás kezdődik időjárásunkban. Megszűnik a hűvös levegő utánpótlása, ismét délire fordul felettünk az áramlás. Szombat hajnalban még előfordulhat gyenge fagy, majd ezt követően enyhülnek az éjszakák, napközben pedig egyre inkább 15 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. Az időjárás változékony jellege azonban megmarad, helyenként kisebb csapadék is előfordulhat. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Péntek: gyakran lesz felhős az ég, legfeljebb kevés napsütés lehet. Néhol előfordulhat kisebb eső, zápor. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak. Késő estére 3-5 fok közé hűl a levegő. 

Szombat: gyakran lesz erősen felhős az ég, rövid napos időszakok azonban előfordulhatnak. Néhol kialakulhat gyenge zápor. A délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 0,+3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. 

Vasárnap: továbbra is a felhőké lesz a főszerep és helyenként eső, zápor is előfordulhat. A délkeleti szél megerősödik. A hajnali órákra 4-6 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig marad a változékony, enyhe idő, majd ezt követően egy hidegfront hatására újabb lehűlés kezdődhet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: március, havas, felmelegedés, fülledt, front, köd, , fagy, meleg, tél, zápor, lehűlés, eső, zivatar, csapadék, időjárás