Jelentős átalakulás Európa légkörében a következő időszakban sem várható, így folytatódik a hetek óta tartó déli áramlás. A hőmérsékletek több mint 10 fokkal az évszakos átlag felett alakulnak. Az időjárás változékony jellege is megmarad. A hét közepén egy mediterrán ciklon közelíti meg hazánkat, ennek hatására a déli, délnyugati tájakon ismét megnövekszik a felhőzet, de csapadék csak elvétve fordulhat elő.

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Kedd: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 15-18 fok között alakulnak. Késő estére 8-10 fok közé hűl a levegő. 

Szerda: többnyire felhős idő várható, kevés napsütés azonban előfordulhat. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 5-7 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. 

Csütörtök: gyakran lesz felhős az ég, emellett azonban naposabb időszakok is lehetnek. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 6-8 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig nem várható lényeges változás, marad az átlagosnál jóval melegebb idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: zivatar, február, lehűlés, havas, eső, fülledt, csapadék, felmelegedés, fagy, front, köd, , meleg, tél, zápor, időjárás