Vasárnap folytatódik az eseménytelen, téli idő. Anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, ennek hatására többnyire a napsütésé lesz a főszerep.

Hétfőn már egy melegfront vonul át felettünk, így több lesz felettünk a felhő, csapadék azonban csak elvétve fordulhat elő. Jelentős enyhülés még nem várható, néhány fokkal azonban már erősödik a nappali felmelegedés. Keddre több fokkal enyhébb légtömeg érkezik fölénk, gyengül az éjszakai lehűlés, a nappali hőmérsékletek pedig már megközelíthetik a 10 fokot. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Vasárnap: napos, száraz idő várható. A délnyugati szél kissé megélénkül. A nappali hőmérsékletek 0,+3 fok között alakulnak. Késő estére -4,-2 fok közé hűl a levegő. 

Hétfő: napközben fokozatosan megnövekszik a felhőzet, csapadék azonban csak elvétve fordulhat elő. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra -7,-4 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak. 

Kedd: gyakran lesz felhős az ég, közben azonban előfordulhatnak naposabb időszakok. Szórványosan várható eső, zápor. A nap elején havas eső, néhol ónos eső sem kizárt. A változó irányú szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 0 fok körül alakulnak. A délutáni órákra 7-9 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét további részében is marad a változékony, enyhe idő, újabb erős lehűlés előjele egyelőre nem látszik. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: havas, január, front, tél, zivatar, felmelegedés, meleg, fülledt, zápor, fagy, eső, , köd, csapadék, lehűlés, időjárás