A pénteki gyenge frontot leszámítva a következő napokban is folytatódik a csendes téli idő. Több-kevesebb napsütésre midennap számíthatunk, csapadék továbbra sem várható. A hőmérsékletek nagyjából az évszakos átlagnak megfelelően alakulnak.  Éjszakánként -5 fok köré hűl a levegő és napközben is csak néhány fokkal emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Péntek: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A nappali hőmérsékletek 0,+2 fok között alakulnak. Késő estére -3,-1 fok közé hűl a levegő. 

Szombat: változóan felhős, napos idő várható. A délnyugati szél kissé megélénkül. A hajnali órákra -6,-4 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 0,+2 fok között alakulnak. 

Vasárnap: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 6,-4 fok között alakulnak. A délutáni órákra 2-4 fok közé enyhül a levegő. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét második felében jelentős enyhülés valószínű, a déli tájakon már 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: fülledt, meleg, január, felmelegedés, havas, eső, lehűlés, front, , köd, fagy, tél, zápor, zivatar, csapadék, időjárás