A következő napokban anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a változékony, csapadékos időt okozó frontok elkerülik térségünket. Eseménytelen, csendes idő várható, időnként azonban megélénkülhet a déli szél. A hőmérsékletek továbbra is a kora tavaszt idézik. Az éjszakák többnyire fagymentesek lesznek, napközben pedig kevéssel 10 fok feletti maximum hőmérsékletek várhatók. Ennél hűvösebb csak kisebb körzetekben, a tartósan ködös tájakon lehet. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Péntek: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, csak néhol maradhat meg tartósabban a köd. A szél gyenge lesz. A nappali hőmérsékletek általában 10-13 fok között alakulnak, de a tartósan ködös, ködfelhős helyeken ennél jóval hűvösebb lesz. Késő estére 5-7 fok közé hűl a levegő. 

Szombat: marad a változóan felhős, napos idő, csak kisebb körzetekben maradhat meg tartósabban az éjszakai órákban képződött köd. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 3-5 fok közé hűl a levegő, néhol köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek általában 10-13 fok között alakulnak, de a ködös tájakon ennél több fokkal hűvösebb lesz. 

Vasárnap: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, kisebb körzetekben azonban tartósabban is megmaradhat a köd. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak, helyenként köd is képződhet. A délutáni órákra 10-13 fok közé melegszik a levegő, de a ködös tájakon ennél hűvösebb lesz.  

Távolabbi kilátások: újév napján egy csapadékzóna halad át felettünk, főleg a nap első felében valószínű eső, zápor. A hét további napjaiban is marad a változékony idő, lehűlés továbbra sem várható. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: lehűlés, felmelegedés, december, meleg, havas, fülledt, fagy, időjárás, front, köd, , tél, zivatar, csapadék, eső, zápor