Az eseménytelen csendes időt okozó anticiklon gyengül, így nyugat, északnyugat felől ismét elérnek bennünket a frontok. A következő napokban már változékonyabb, mozgalmas idő várható. A hideg és melegfrontok szinte 24 óránként váltogatják majd egymást, jelentősebb hőmérséklet változás azonban nem várható, marad az átlagosnál több fokkal enyhébb idő. A frontok átvonulását esők, záporok és megerősödő szél kísérheti. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szerda: többnyire felhős, helyenként tartósan ködös idő várható, néhol azonban napos időszakok is lehetnek. Elvétve előfordulhat kisebb eső. A változó irányú szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 5-8 fok között alakulnak. Késő estére 1-3 fok közé hűl a levegő. 

Csütörtök: többnyire erősen felhős idő várható és a nap második felében elszórtan előfordulhat kisebb eső, zápor. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő, többfelé képződik köd. A nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. 

Péntek: többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, csak kevés napsütés lehet. Többfelé valószínű eső, zápor. A változó irányú szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. A délutáni órákra 8-10 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a hétvégén, illetve az ünnepek alatt is marad a változékony, az átlagosnál több fokkal enyhébb idő. Eső főleg szombaton és vasárnap fordulhat elő. A déli tájakon többször is 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. 

Címkék: hőmérséklet, zivatar, enyhülés, december, csapadék, eső, fagy, havas, , köd, szél, ősz, lehűlés, zápor, meleg, időjárás