Északi áramlással sarkvidéki eredetű, hideg léghullámok érkeznek fölénk. Vasárnap is folytatódik a hidegfronti hatás, továbbra is erős lesz a szél. A nappali hőmérsékletek elmaradnak az ilyenkor szokásostól.

Hétfőn már kissé enyhébb és nedvesebb levegő érkezik a magasban, így több lesz felettünk a felhő és néhol kisebb vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. Kedden ugyanakkor már egy mediterrán ciklon közelíti meg hazánkat, így csapadékosra fordul időjárásunk. Többfelé várható eső, havas eső, a szilárd halmazállapot inkább az északi tájakon lehet majd a jellemző. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Vasárnap: felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat zápor, hózápor. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak. Késő estére -2, 0 fok közé hűl a levegő.

Hétfő: több lesz felettünk a felhő és néhol kisebb vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra -4,-2 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. 

Kedd: borult idő várható többfelé esővel, záporral. Helyenként ónos eső, havas eső, havazás is előfordulhat. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak. Délutánra 3-5 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: szerdára elhagyja térségünket a ciklon, mögötte pedig átmenetileg ismét hidegebb levegő érkezik. A hétvége felé közeledve azonban jelentős enyhülés várható. Újabb eső pénteken valószínű

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: ősz, november, lehűlés, havas, fülledt, köd, fagy, meleg, csapadék, felmelegedés, eső, front, , zápor, zivatar, időjárás