Melegfront felhő és csapadékzónája éri el hazánkat, így ismét változékonyra fordul időjárásunk. A nedvességgel enyhe légtömeg érkezik fölénk, így erősödik a nappali felmelegedés, a hőmérsékletek már az átlagos felett alakulnak.

Szerdán eleinte még előfordulhat újabb eső, zápor, majd napközben egy hidegfront hatására csökken a csapadékhajlam, felszakadozik a felhőzet. A front nem hoz lehűlést, a nappali hőmérsékletek továbbra is 15 fok közelében alakulnak. Csütörtök napközben nyugodt, csapadékmentes idő várható, újabb front majd a késő esti órákban érkezhet.

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Kedd: napközben tovább vastagszik felettünk a felhőzet és egyre többfelé várható eső, zápor. A délnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. Késő estére 12-14 fok közé hűl a levegő. 

Szerda: eleinte még többfelé valószínű eső, zápor, majd napközben felszakadozik a felhőzet, de elszórtan még ezután is kialakulhat futó zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 7-9 fok között alakulnak. A délutáni órákra 13-15 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtök: napközben változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, erősebb felhősödés majd estétől kezdődhet. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 3-5 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: pénteken egy újabb csapadékot adó frontrendszer éri el hazánkat, így többfelé várható eső, zápor. A rendszer hidegfrontja mögött a hétvégén már szárazabb és néhány fokkal hűvösebb levegő érkezik fölénk. 

Címkék: november, köd, front, fülledt, ősz, felmelegedés, zivatar, eső, lehűlés, fagy, zápor, meleg, csapadék, időjárás