Továbbra is igen meleg idő várható, de a 35 fok feletti forróság már megszűnik, zivatarok környezetében pedig több fokkal visszaesik a hőmérséklet. Szombatra megérkezik a frissebb levegő, a legmagasabb nappali hőmérsékletek már 30 fok közelében alakulnak. Átmenetileg ismét szárazabb, stabilabb levegő érkezik fölénk, így csökken a zivatarhajlam, naposabbra fordul az idő.

Vasárnap is folytatódik az igazi nyári idő, de ismét fokozódik a fülledtség, újra megjelennek a záporok, zivatarok.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Péntek: a napsütés mellett már erősen gomolyfelhős időszakok is lesznek és szórványosan zápor, heves zivatar is előfordulhat. Egy-egy erősebb zivatargócban felhőszakadás, jégeső is lehet. A szél északnyugatira fordul és megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódik. A nappali hőmérsékletek 32-34 fok között alakulnak. Késő estére 24-26 fok közé hűl a levegő.

null

Szombat: többnyire napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalra 18-20 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak.

null

Vasárnap: a napsütés mellett időnként erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet és szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. Néhol felhőszakadás, jégeső is lehet. Az északnyugati szél megerősödik, zivatarok mentén viharossá fokozódik. A hajnali hőmérsékletek,18-20 fok között alakulnak. A délutáni órákra 28-30 fokig melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: hétfőtől ismét melegszik az idő, a hőség azonban nem lesz tartós, szerdán ugyanis már egy újabb hidegfront éri el térségünket. A jövő hét második felében változékonyabb idő valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kaposvár, somogy megye, időjárás