A következő napokban is nedves levegő alakítja időjárásunkat, így csak kevés napsütésre számíthatunk. Tartós csapadék nem valószínű, de zápor, zivatar szórványosan továbbra is előfordulhat.

Vasárnap egy gyenge hidegfront éri el térségünket amely mögött valamivel szárazabb levegő érkezik fölénk. Csökken a csapadékhajlam, a nap második felében már több-kevesebb napsütés is lehet.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Péntek: gyakran lesz erősen felhős az ég, legfeljebb rövid időre süthet ki a nap. Szórványosan várható eső, zápor, zivatar. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. Késő estére 13-15 fok közé hűl a levegő.

null

Szombat: gyakran lesz felhős az ég, de közben rövid napos időszakok is lehetnek. Szórványosan várható eső, zápor. Néhol zivatar is előfordulhat. A változó irányú szél megerősödik. A hajnali órákra 7-9 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak.

null

Vasárnap: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Eleinte többfelé, majd a nap második felében már csak néhol alakulhat ki kisebb eső, zápor. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A hajnali órákra 11-13 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig folytatódik a változékony, az átlagosnál hűvösebb idő, eső, zápor főleg hétfőn és kedden valószínű. A hét második felében szárazabbra, melegebbre fordulhat az idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár