Néhány hete kezdte meg a munkát a kivitelező a Pázmány Péter utcában. A lakók kérésére a páros oldalt már korábban rendbe tették, most került sor a másik oldalra. Itt 513 méter hosszan térkövezik le a járdát, így eltűnnek a hibák. Az ott élők szerint ennek köszönhetően biztonságosabb lesz majd a közlekedés - mondta a helybéliek nevében dr. Heczeg Olga.

Megújulnak a zöldterületek is: több mint 1000 évelő növényt ültetnek el, kerti szegélyt és 300 méternyi folyókát építenek. Emellett kicserélnek egy tucat fát, 16-ot pedig megmetszenek, hogy az ereszcsatornákat se tömítsék el.

A város idén is több mint egymilliárd forintot fordít új- és járdafelújításra - jelentette be a helyszínen Szita Károly polgármester. Ebből jut pénz a csapadékvíz-elvezetési problémák megoldására, külterületi utak felújítására, folytatódik az aknafedlapok szintbe emelése és az útburkolati jelek újrafestése is.

A zöldfelületek megújítására 650 millió forintot költ a város, ide tartozik az a 150 millió forint is, amelyet a faápolásra fordítanak. Ennek a munkának lassan a végére érnek a szakemberek.

Címkék: Pázmány, famegújítás, növény, metsz, faállomány, burkolat, út, járda, felújítás, virág, Kaposvár, gazdaság