null

Nem kedvezett az időjárás tavaly az agrárvállalkozóknak. Ennek ellenére és stabil működése miatt az első húsz nagyadózó között szerepel a Kite Zrt. is.

- A mezőgazdaságban ez különösen nehéz év volt. Azok is, akik jó körülmények között gazdálkodtak a Dunántúlon, nem sok eredményt realizáltak, ezért az ellátó vállalatoktól is óvatosabban vásároltak - tette hozzá Guba Sándor, a cég elnöke.

Tartósan a legnagyobb befizetők között van az Év Munkáltatója címet elnyert Kaposvári Villamossági Gyár. A KVGY évek óta több mint 100 millió forintnyi helyi adóval járul hozzá a város működéséhez.

- Hosszú évek és évtizedek óta büszke vagyok, arra, hogy itt lehetünk ezen a rendezvényen. A város top 20-as adófizetői között. 2023 évre vonatkozóan nagyon sokat 130 millió forintnyi adót fizettünk - nyilatkozta a KVGY Kft. ügyvezetője, Szalai Gyula.

Kaposvár polgármestere, Szita Károly kiemelte: a legnagyobb adófizetők egyben a város legnagyobb munkáltatói is. A város újraiparosítási programjában számít a helyi nagyvállalatokra és kisebb cégekre is. 

Hozzátette: a munkanélküliségi ráta az elmúlt 30 év legalacsonyabbja a városban, csupán 3,2 százalék, ami jóval az országos átlag alatt van. Egyre több cég érkezik vagy fejleszt Kaposváron. Egy új felüljárót is terveznek a cukorgyár jobb megközelíthetősége érdekében és folynak a tárgyalások a 67-es út meghosszabbításáért Szigetvárig.

Címkék: nagyadózók, köszöntés, szita károly, gazdaság, kaposvár