Hópelyheket számolnak a gyerekek az óvodában, miközben a téli évszakkal ismerkednek. Kiss Klaudia óvónő 2 éve végzett a MATE Kaposvári Campusán, azóta a Petőfi óvodában dolgozik. Azt mondja hivatásnak tekinti a gyermekek érzelmi nevelését, az iskolára való felkészítését. Örül annak, hogy februártól magasabb bért vihet majd haza. 

- A diploma megszerzése után megkaptam az első fizetésem. Akkor elgondolkodtam azon, hogy ebből, hogy lehet a nagybetűs életet elkezdeni, hogyan lehet családot alapítani és akkor tudatosult bennem, hogy ezt a pályát hivatásból, szeretetből választottam. Kisgyermek korom óta készültem erre a hivatásra, nagyon szeretem a gyermekeket, szeretek velük foglalkozni - tette hozzá Kiss Klaudia.

Az óvodapedagógusokon kívül a tanárok és a szakképzésben oktatók bére is nő. Lesznek, akik duplán jól járnak, ilyenek a pályakezdők, hiszen az ő bérük nem lehet kevesebb 528 ezer forintnál. Azok bére is magasabb mértékben emelkedik, akik hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkoznak. nekik húsz százalék többlet jár.

Címkék: tanár, fizetés, emelés, pedagógus, gazdaság