A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének pénteki gáláján kiderült, hogy az 1991 óta 120 fővel dolgozó, fémmegmunkálással foglalkozó kaposvári Török Kft. tulajdonosa lett Somogyban az Év Vállalkozója.

Varga Mihály, pénzügyminiszter (b), Török István, a Török Kft. ügyvezetője (k) és Eppel János, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke (j) fotó: VOSZ
Varga Mihály, pénzügyminiszter (b), Török István, a Török Kft. ügyvezetője (k) és Eppel János, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke (j) fotó: VOSZ

A fórumon a pénzügyminiszter, Varga Mihály arról beszélt: a 2024-es esztendő várhatóan kedvezőbb lesz a vállalkozások számára, mint az idei: "Már látszanak a gazdaságban a gyógyulás jelei. Az egyensúlyi problémák megoldódnak, a külkereskedelmi mérleg pozitívumban van. A folyófizetési mérleghiány szinte el fog tűnni ebben az esztendőben. Az energiaárak is konszolidálódtak. Összesésgében úgy vélem, kedvező folyamatok indultak el." 

Hasonló véleményt fogalmazott meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének somogyi elnöke, Csizmadia Gábor is: "Láthatóan itt az év végén már sikerült emelkedő pályára állítani a gazdaságot és én hiszek abban, hogy a somogyi vállalkozások is meg fogják érezni ezt. Fontos az is, hogy a Dél-Dunántúli régióra nézve a kormány bejelentette, hogy a térség gazdaságának élénkítése kiemelt cél."

fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda
fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda

December első pénteke az idei évtől kezdve a Magyar Vállalkozók Napja - így döntött a közelmúltban az Országgyűlés. Az ünnep kapcsán a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke, Eppel János azt mondta: "Mi közösségben élünk, a közösség elismeréséért dolgozunk. Közösségben lehet alkotni, élni igazán. Ott teljesedhet ki az ember. Gyakorlatilag a közösségek erején múlik egy társadalom és egy nemzet ereje és fejlődése, amiben a vállalkozók is meghatározó szerepet játszanak".

A gálán a Gazdaságfejlesztési Minisztérium által újonnan alapított Magyar Vállakozói Nagydíjat is átadták, amelyet első alkalommal posztumusz Demján Sándornak, a VOSZ örökös elnökének ítéltek oda. Az elismerést az öt éve elhunyt nagyvállalkozó özvegye vette át. 

Címkék: VOSZ, hatékonyság, versenyképesség, bér, cég, vállalkozó, foglalkoztatás, munka, Somogy, gazdaság