A Financial Times hetedik alkalommal adja ki FT 1000 elnevezésű listáját, amely a legnagyobb fejlődést mutató Top 1000 európai céget tartalmazza. Az idei évben egy kaposvári vállalkozás, a Precognox is helyett kapott a listán, amely azért is kimondottan nagy szó, mivel ezt az eredmény egy olyan szektorból - IT és szoftver - érkezve sikerült elérni, amelynek képviselői szintén jelentős fejlődésnek indultak az elmúlt években.

A lista összeállításához a Statista szállította és ellenőrizte az adatokat a Financial Times részére. Az 1000 európai céget tartalmazó listára Magyarországról összesen 14 vállalkozás került fel, melyek közül kettő tartozik az IT és szoftver (IT & Software) kategóriába. A szektorok közül egyébként ez számít a legdominánsabbnak, összesen 176 cég képviselteti magát az ezres listában ebben a kategóriában.

Nem meglepő módon az E-kereskedelemmel (95), valamint a nagykereskedelemmel foglalkozó cégek (87) számítanak még felülreprezentáltnak, illetve az építőipari- és mérnöki tevékenységet folytató vállalkozások (53). Ezekből 95, 87, illetve 53 található meg a Financial Times listáján.

A Precognox Kft.–ről mostanában egyre többet hallhatunk. Az utóbbi években alkalmazotti létszámban is jelentősen bővülő, szoftverfejlesztéssel és szöveganalitikával foglalkozó vállalkozás nyerte el például legutóbb az Év Kaposvári Munkáltatója Díjat is.

A cég kezdeményezéseire sokan nyitottak, így készülhetett el az alábbi imázsfilm is, amelyet tíz, mérnököket alkalmazó kaposvári vállalkozással közösen álmodtak meg:

A cég ügyvezető tulajdonosa, Jóföldi Endre szerint az, hogy a vállalkozás szerepel a Financial Times szakmai körökben igen elismertnek mondható listáján kiváló bizonyítéka annak, hogy jó úton haladnak. Ez pedig kimondottan fontos a régiónak is, többek között azért, hogy vonzó célponttá válhasson a munkaerőpiacon.

"A vállalkozásnál folyó komoly szakmai munka, a fenntarthatóság érdekében hozott intézkedések, a helyi szervezetek, a somogyi tanintézmények és informatika tanárok pályázatokkal és programokkal történő támogatása, a szerethető, illetve családbarát munkahellyé válás érdekében tett erőfeszítések mind-mind alapjául szolgáltak ahhoz, hogy ezúttal egy nemzetközi elismeréssel gazdagodjunk.

Természetesen mindezt nem azért valósítottuk meg munkatársaimmal közösen, hogy címeket nyerjünk, hanem azért, hogy egy hosszú távon fenntartható pályán fejlődjünk és példát mutassunk a többi helyi vállalkozásnak is.

Mindezek pedig fontos láncszemei annak, hogy a cég és egyúttal a régió is hosszú távú sikereket érjen el."

Címkék: Precognox, informatika, munkáltató, cég, mérnök, közösség, fejleszt, Kaposvár, gazdaság