A hernyók ellen permeteztek az egyik balatoni szőlőben a hétvégén. A tél változóan volt kíméletes az ültetvényekkel. Volt, ahol egyes fajták teljesen elfagytak, másutt semmi kárt nem okozott a tél.

- Volt egy kis márciusi lehülés, ami egy kicsit a fakadást hátráltatta, de én azt gondolom, hogy ez gazdasági kárt nem csinált az ültetvényekben. Mindenképpen jó termésre és jó minőségre számítok, bár nálunk mindig a páratlan évjáratok a jobbak, de azért most reménykedem, hogy 2018 erre majd rá fog cáfolni - válaszolta kérdésünkre Pócz József, balatonlellei borász.

A múlt hétvégi nyárias időben az elmúlt év terméseit kóstolgatták már a vendégek a balatonlellei Kishegyen. 2017 kiemelkedően jó év volt a borászok számára és ugyanebben bíznak idén is.

- Még nagyon az elején vagyunk. Fagy nem volt nálunk, de könnyen lehet még tavaszi fagy, csapadékos telünk volt, bent vagyunk most a rügypattanásban pont, bármi lehet még - osztotta meg stábunkkal gondolatait Légli Ottó, balatonboglári borász.

A szüretig azonban még hosszú az idő és ahogy a szőlészek-borászok mondják, sokszor kint alszik még a szőlő, így bármi előfordulhat a szakemberek szerint.

Címkék: bor, szüret, balaton, gazdaság