Hétfő óta készül az 50 méteres medence sátra a kaposvári virágfürdőben. Ezekben a napokban a téliesítéssel kapcsolatos munkáké a főszerep, néhány hete viszont még a hatalmas tömeg kiszolgálása volt a középpontban.

Három hónap alatt 120 ezren váltottak belépőt és csak augusztus első hétvégéjén nagyjából hatezren fürdőztek itt.

- Ez egy rendkívül kiegyensúlyozott szezon volt, ami köszönhető annak, hogy folyamatosan meleg volt, nem voltak igazából hosszú esővel megszakított periódusok. Természetesen voltak kiugró hőmérsékletű hétvégék, illetve időszakok, ezeken még több vendég érkezett, mint általában - tette hozzá Danso-Löffler Zita, a Kaposvári Élmény- és Gyógyfürdő Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Nagy volt a vendégjárás idén az igali gyógyfürdőben is. Olyannyira, hogy a létesítmény számításai szeint idén rekordot döntenek. Csak a nyár három hónapja alatt 100 ezer vendéget regisztráltak.

- Az igali gyógyfürdő történelmében nem gondoltuk, hogy meg tudjuk ugrani azt, amit tavaly csináltunk: a tavalyi évhez képest 13 ezer látogatóval fogadtunk többet ezidáig, tehát már most mondhatjuk, hogy rekordévet fog zárni az igali gyógyfürdő - mondta Pozsár Mónika, az Igal-Fürdő Kft. ügyvezetője.

A termalfurdo.hu és a Magyar Fürdőszövetség idei közönségszavazásán is a tudósításunkban szereplő két fürdő végzett a somogyi élmezőnyben. Ezeken kívül egy siófoki élményfürdő, a Buzsákhoz közeli Csisztafürdő és a barcsi fürdő került be az első ötbe.

Címkék: fürdő, körkép, igal, somogy, kaposvár, gazdaság