"A munka a megélhetés és a boldogulás forrása, de egyetlen kaposvárit sem hagyunk cserben, aki önhibáján kívül került nehéz helyzetbe. Március 1-től olyan szociális rendelettel dolgozunk, amely megtartotta a korábbi támogatási formákat és négy újat is bevezetett" - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

Czibere Károly, a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár kaposvári látogatásán elismerte, s követendőnek nevezte a város új szociális rendszerének hatékonyságát, kiemelve, hogy a somogyi megyeszékhelyen a szociális jogosultságok köre szélesedett, a támogatások mértéke is nőtt és még új típusokat is bevezettek.

"Olyan államtitkár érkezett ma Kaposvárra, aki ugyanazokat az ügyeket tartja fontosnak, mint mi. Vagyis egyetlen bajba került ember sem maradhat ki a támogatásból, de elsősorban mindenkinek a munkát ajánljuk" - emelte ki Szita Károly.

Czibere Károly a tájékoztatón elmondta: a kormány célja az volt a szociális rendszer átalakításával, hogy a helyi társadalom szociális védőrendszere erősödjön, s azok kapjanak támogatást, akik valóban rászorulnak. A tapasztalatok szerint ez sikerült.

Az államtitkár hozzátette: Kaposvár felelősen tervezte meg és működteti március 1-től az új rendszert.

Címkék: segély, szociális, rendszer, rászoruló, közgyűlés, támogatás, munka, Kaposvár, gazdaság