Két évvel ezelőtt a Kométa csontozójában írták alá azt a megállapodást, amely arról szólt, hogy Kaposvár kétmilliárd forint értékben fektet be az akkor komoly nehézségekkel küzdő húsüzembe, továbbra is biztosítva ezzel az ott dolgozók és a beszállítók megélhetését.

A döntést akkor a megkérdezett kaposváriak 97 százaléka támogatta. Ez talán érthető is, hiszen tulajdonképpen több mint 900 család sorsáról is szó volt.

Mára kiderült: az akkori tőkeinjekció jó döntés volt. A húsüzem új, adalékanyagoktól mentes termékei iránt hatalmas a kereslet.

Hollósy Tibor, a Kométa 99 Zrt. ügyvezető-helyettese: "Tavaly, a 2013-as évhez viszonyítva több mint 30 százalékkal növekedett az összforgalmunk; ezen belül az exportértékesítés növekedése a 2013-as évhez viszonyítva több mint 70 százalékos növekedést mutatott."

A megnövekedett forgalom miatt tavaly év végén hetven új dolgozót vettek fel és a cégvezetők szerint nincs kiszárva a további létszámbővítés sem.

Annak pedig, hogy az üzem termékfejlesztői jónéhány készítmény hústartalmát 70-80 százalékosra növelték, a fogyasztók mellett, leginkább a térség sertéstartói örülhetnek. A cég ugyanis alapanyagszükségletének jó részét a környékbéli telepekről szeretné beszerezni.

Címkék: Kométe, húsüzem, sertés, hús, gazdaság