A polgármester hangsúlyozta: a válság idején, 2008-ban elindított kaposvári modell sikeres volt, most egy ehhez hasonló eredményes munkahely-teremtési programot indít a város a cégek segítségével.

kaposvár

-Köszönettel tartozom annak a 6200 kaposvári vállalkozásnak, amelyek lehetővé tették, hogy ma 1774 emberrel több dolgozhat városunkban, mint egy évvel korábban. – kezdte köszöntőjét Szita Károly. Az ő kitartásuknak és közmunkaprogramnak köszönhető a javuló foglalkoztatás.

A polgármester hangsúlyozta: Kaposvár elég erős ahhoz, hogy most már ne csak a munkahelyek megőrzése legyen a cél, hanem a munkahelyteremtés is. De ehhez szükség van továbbra is a helyi vállalkozások segítségére. Ezért egy olyan programot dolgoz ki a város, amelyet a cégek javaslatai alapján állít össze, ehhez pedig levélben kérik a véleményüket. A következő időszak intenzív gazdaságfejlesztésének köszönhetően elérhető lesz az a cél, hogy az évtized végére minden kaposvári dolgozhasson, aki szeretne.

Szita Károly elmondta: a kaposvári modell a válság kirobbanásakor is jól működött, mert Kaposvár nem túlélni, hanem legyőzni akarta a nehéz időszakot. Ezért a város előrehozta a beruházásait, elengedte a kisebbeknek az iparűzési adót, foglalkoztatási és munkahely­megőrzési támogatási keretet hozott létre, lehetővé tette az adófizetés átütemezését és szervezett közmunkaprogramot hirdetett.

További részletek alábbi videós tudósításunkban. Katt!

Címkék: teremtési, munkahely, Szita, program, gazdaság, kaposvár