A képviselő-testület mai ülésén határoztak arról, hogy csak akkor adna a város pénzügyi támogatást, ha egyesek kiveszik a részüket a közös feladatokból. Emellett a posztos rendőrök visszaállítását is kérte a polgármester a városi és megyei rendőrkapitánytól.

Kaposvár tavalyi közbiztonsági helyzetének beszámolójakor kérte Szita Károly a megyei és városi kapitányt, hogy a javuló statisztikai mutatók ellenére élesszék újra a posztosrendőri rendszert és erősítsék meg.

Korábban többször beszámoltunk arról, hogy a város egyes részein is gondot okoz, hogy néhány ember nem tartja be az együttélés szabályait. Legutóbb például a Donnerbe kellett riasztani a rendőröket, mert két család esett egymásnak. A folyamatos rendőri jelenlét érdekében egy program kidolgozását kérte március végéig a polgármester mindkét kapitánytól.

A rendet szolgálja az az előterjesztés is ami szerint, csak azok kaphatnak segélyt az önkormányzattól, akik tisztántartják lakókörnyezetüket és nem az utcán ücsörögnek fotelekben, vagy sámlin.

Nézzék meg összefoglalónkat a mai közgyűlésről:

Címkék: összefoglaló, február, közgyűlés, 2014, kaposvár, gazdaság