"A mai naptól hivatalosan is megkezdődhet a menetrend szerinti buszközlekedés ezen a vonalon" - a megyei útügyi miniszteri biztos szavai sokan vártak már. A környéken élőknek ugyanis régi vágya teljesült az új járattal. Az új útvonal tervezésébe a falvakban lakókat, az önkormányzatokat és a nagyfoglalkoztatókat is bevonták.



Az útügyi biztos, Witzmann Mihály azt mondta: a fejlesztés amellett, hogy az itt élők komfortérzetet is javítja, segíti a munkába járást, az ügyintézést és az oktatási-egészségügyi szolgáltatások elérést is.

Munkanapokon öt járatpár indul Siófok és Tab között. Naponta mintegy 50-60 embert szállítanak. A Kapos Volán Zrt. vezérigazgatója, Bebics János szerint is  egyszerűsödött a nyomvonal mellett fekvő települések lakóinak az élete: "míg korábban egy zamárdi lakosnak, aki Tabon dolgozott, be kellett utaznia Siófokra, vagy Balatonföldvárra és ott átszállva tudott csak eljutni Tabra, addig most ezt megteheti átszállás nélkül, közvetlenül".

A közlekedési társaság arra számít, hogy az utasforgalom növekedése miatt több járatot kell majd beállítaniuk. Ez akár tízmilliós fejlesztés is lehet, amit minisztériumi segítséggel oldanának meg. A cég szeretné, ha a megye más területein is bővíthetné hálózatát.

Címkék: dolgoz, Volán, Tab, járat, busz, munka, Siófok, Balaton, gazdaság