Kaposvár városháza

A kereskedelmi vendégéjszakák számát tekintve 4,6%-kal nőtt a Kaposváron lefoglalt szállások aránya az elmúlt évhez képest - derül ki a KSH januártól októberig tartó előzetes összegzéséből. Ez egyébként megegyezik az országos átlaggal is.

A kaposvári Tourinform irodában is azt tapasztalják, hogy egyre több turista fordul meg a megyeszékhelyen. Ezzel együtt pedig a szezon is egyre jobban kitolódik. Míg eddig márciustól október végéig érkezett a látogatók zöme, most már az év utolsó, és az újév első napjaiban is megtelt vendégekkel a város.

Belföldről főként Székesfehérvár, Győr, Budapest, valamint Debrecen környékéről érkezik a legtöbb látogató és egyre több külföldi is kedvet kap egy kis kaposvári kiruccanáshoz. A legnagyobb számban oroszok, olaszok, németek és hollandok pihenik ki nálunk a fáradalmaikat.

A legtöbben természetesen a nagy rendezvények idejére érkeznek Kaposvárra - tudtuk meg a Tourinform irodavezetőjétől. Máyerné Bocska Ágnes azt is hozzátette: ezek közül is a kamarafesztivál és a focifesztivál a legjobb turistacsalogató. Utóbbi pedig már nem csak a fiatalokat, hanem a szülőket is idevonzza.

Címkék: vendég, turista, ksh, adat, kaposvár, gazdaság