A legtöbb helyi adót befizető cégek vezetőit fogadta csütörtökön a Városházán Kaposvár polgármestere. Szita Károly elmondta: mára érzékelhető annak az eredménye, hogy a gazdasági válság idején nem túlélni akartunk, hanem előrementünk, és fejlesztettünk. Emellett nulla forint adóssággal vághatunk neki az idei évnek.

- Több mint 1,6 milliárd forinttal gazdagította Kaposvárt a húsz legtöbb helyi adót befizető cég 2013-ban. Ez 600 millió forinttal több, mint az azt megelőző évben, mondta köszöntőjében Szita Károly. A 6200 kaposvári vállalkozás tavaly több mint 4 milliárd forintnyi adót fizetett be. Ez az összeg is húsz százalékkal magasabb, mint 2012-ben.

A polgármester elmondta: idén is jelentős fejlesztések lesznek Kaposváron, amelyekben most is számít a helyi vállalkozók munkájára. Levélben ki is kéri a véleményüket arról, hogy milyen beruházásokat tartanának fontosnak. Hiszen az előttünk álló következő 6 éves uniós ciklus a gazdaságfejlesztésről szól majd. A támogatások 60%-át a kormány, így Kaposvár is erre fordíthatja.   

Szita Károly megköszönte a vállalkozók a munkáját, hiszen a legtöbb embert ők foglalkoztatják. A cégeknek, és a sikeresen működő közmunkaprogramnak is köszönhető, hogy ma 796 fővel többen dolgoznak Kaposváron, mint egy évvel korábban.

Az ünnepségen a KaposPont is részt vett, tudósításunkért kattintson az alábbi képre!

 



Kaposvár polgármestere – az országban elsőként – 1996 óta köszönti minden évben azokat a cégeket, amelyek adójukkal hozzájárulnak a város fejlődéséhez.  

Alább a 2013-as nagyadózói lista (abc sorrendben):

 

Cargill Magyarország Ker. Zrt.
Corso Invest Kapvar Kft.
E.on Dél-Dunántúli Áramszolgáltató Zrt.
E-On Energiaszolgáltató Kft.
Fino-Food Kft.
Kapos Atlas Gépgyár Kft.
Kapos-Coop Zrt.
Kaposvári Városgazdálkodási Zrt.
Kaposvári Villamossági Gyár Kft.
KOMÉTA 99 Zrt.
Lakics Gépgyártó Kft.
Luckympex Kft.
Magyar Cukor Zrt.
Magyar Telekom Nyrt.
OTP Bank Nyrt.
Privát Hús Kft.
TESCO – Global Zrt.
TD Vagyonkezelő Kft.
Videoton – Elektro – Plast Kft.
Videoton Holding Zrt.

Címkék: adózó, foglalkoztat, nagy, köszönt, fejleszt, Szita, polgármester, Kaposvár, gazdaság