A szállásadók különböző programokkal, különleges gasztronómiai élményekkel és gyerek foglalkozásokkal csábítják a vendégeket.

A 87-ből már csak 5 hely van, a siófoki szálloda így már szinte biztos, hogy idén teljesen tele lesz ünnepekkor. A dolgozók már most folyamatosan készülnek a karácsonyi rohamra.

„24-én egy közös gyertyagyújtást szoktunk szervezni a vendégeinknek, természetesen ilyenkor a személyzet is odaáll közéjük. Ezek után animációs programokat szoktunk szervezni a gyerekek számára, különféle kézműves kuckókat és mindenféle hasonló programot”  - mondta a Hotel Residence értékesítési vezetője, Geiger Violetta.

A gyerekeket szinte egész nap lekötik ha kell, ebben a játszóházban és akár itt a medencében is. Így a  szülők nyugodtan pihenhetnek.

Egy másik siófoki szállodában már tradicionális ételekkel készülnek az ünnepre. 300 szobájuk van. 70 százalék már elkelt.

„Változik természetesen az intenzitás, mert szenteste több család dönt úgy, hogy otthon tölti az ünnep első estéjét, és 25-én, 26-án magasabb a kihasználtságunk” - mondta a Hotel Azúr marketing és értékesítési igazgatója, Sternóczky Balázs.

A szállodák tapasztalatai alapján elsősorban a családosok döntenek úgy, hogy hotelben ünnepelnek. Sokszor több generáció érkezik egyszerre, így igaz nem otthon, de együtt töltik a karácsonyt.

 

 

Címkék: megtelnek, hotel, szálloda, karácsony, ünnep, gazdaság