út

A megyei útügyi biztos szerint leghamarabb két év múlva kezdődhet ott bármilyen munka.

Egymást érik a kátyúk a Kiskorpád-Somogysárd-Mezőcsokonya útvonalon. Szinte minden méterre jut egy. Azt ígérik, jövőre ez a szakasz is megújul.

- Országos szinten 33 milliárd forintból valósul meg ez az útfelújítási projekt. Ebből Somogyba 1,8 milliárd forrás jut. Ebből az 1,8 milliárd forintból mintegy 21 projekt és 26 szakasz valósulhat meg - árulta el a Magyar Közút megyei elnöke, Németh Zsolt.

A 26 szakasz között van például a Dedeseda patak és a taszári körforgalom közötti rész, a Somogysárd-Újvrfalva közötti út és a Visz-Karád öszekötő szakasz is új burkolatot kap, valamint a Balatonszemes és Balatonszárszó, továbbá a Háromfa-Babócsa közötti út is megújul. A teljes beruházás 45 kilométernyi utat érint. Van olyan szakasz amit már több mint 10 éve terveznek felújítani, de most is kimarad. Ilyen a 67-es főút is.

Mindössze pár métert haladva tucatnyi kátyúval találkozhatunk a 67-es úton, a megye egyik legforgalmasabb szakaszán. Naponta az M7-es autópálya és a Balaton felé több mint hétezer jármű közlekedik rajta.

A megyei útügyi biztos szeretne érdemi lépéseket elérni a 67-es gyorsforgalmi út építésével kapcsolatban. Egyelőre azonban ő sem tudja, hogy mikor vehetik birtokba az autósok.

A megyei útügyi biztos szeretne érdemi lépéseket elérni a 67-es gyorsforgalmi út építésével kapcsolatban. Egyelőre azonban ő sem tudja, hogy mikor vehetik birtokba az autósok.

- Mi a megyei tervezésben mindenképpen számolunk vele. Kicsit optimistábban látom, 2015-re szeretném, ha elkezdődhetne ez a beruházás, de a 16 is benne van a pakliban - árulta el a megyei útügyi biztos, Witzmann Mihály.

A közút adatai szerint a somogyi utak felét fel kellene újítani, de nincs rá pénz. A mostani program is csak a rossz állapotú utak nyolcadát érinti. A munkálatok várhatóan október végén kezdődnek és jövő tavaszra fejeződnek be.

Címkék: indul, út, program, somogy, felújítás, gazdaság