csatorna

A lakók több 10 ezer forintot spórolhatnak évente az új rendszerrel. A szippantás ugyanis egy nagyobb családnak csaknem 100 ezer forintba került évente.  

Már lefektették a szennyvízhálózat csöveit Kaposmérőben. A település lakói már nagyon várják a beruházás végét, hiszen sokat spórolhatnak vele.

- Nagyon drága a szippantás. Már 8500 forintot fizettünk, mert gyakran kell szippantani - mondta Varga Károlyné.

De nemcsak a költségek csökkentése miatt várják a beruházás végét. Sokakat a hatalmas a dugó zavar Kaposmérő főutcáján.

- A legnagyobb gond az, hogy sok járművezető fütyül a lámpára és úgy mennek a pirosnál hogy öröm nézni, nagy gondot okoz. Jó lenne ha megcsinálnák, de megéri - tette hozzá Dávidházi Tibor.

Erre már nem kell sokáig várni. A kivitelező azt ígérte két héten belül kijavítják az útburkolatot a Fő utcán, a mellékutcákban pedig az év végig elkészülnek a utak. Ráadásul a héten elindul a rendszer próbaüzeme is.

- Ez azt jelenti, természetesen a beruházás nem készült el. De egy fél éves próbaüzem következik, amikor a lakosság részére teljesen ingyenes a szolgáltatás - árulta el a kaposmérői polgármester, Prukner Gábor.

Tegnap egy lakossági fórumot tartottak a Faluházban. Bejelentették: a próbaüzem során 800-család csatlakozhat a hálózatra. A csaknem 800 milliós beruházás 2014 tavaszán fejeződik be.

Címkék: szippantás, csatorna, somogy, kaposmérő, szennyvíz, gazdaság