Minden eddiginél több pályázat érkezett idén a Magyar Termék Nagydíj® elnyerésére, a bírált pályázatok közül, 78-at, az előző évhez képest 32%-kal többet tűntettek ki Magyarország legtekintélyesebb, nem szakma specifikus, minőségtanúsító rendszerében. Az idén bírált közel 100 pályázatból a Kiírók Tanácsa döntése alapján 82%, azaz 65 cég 78 terméke vagy szolgáltatása érdemelte ki a minőségtanúsító elismerést, valamint a tanúsító védjegy egy éves díjmentes használatát. A kitüntető díjra a gazdaság egész területéről, önkéntes, nyilvános pályázat útján érkeztek jelentkezések.

Új pályázati kategóriaként idén már vendéglátás témakörben is pályázhattak a magyarországi vállalkozások, így összesen 24 témakörben lehetett jelentkezni a Magyar Termék Nagydíj elnyerésére. Idén hagyományteremtő céllal először került átadásra a Magyar Termék Nagydíj Pályázat Régiók Díja, külhoni szervezetek számára.  Az idei díjazottakkal együtt 16 év alatt összesen 420 nagydíjat ítéltek oda a kiírók. A díjátadó ünnepséget, immár hagyományosan a Parlament Felsőházi Termében rendezték meg.

A Nagydíjakon felül a Kiírók Tanácsa különböző Különdíjakat ítélt oda, a díjazott pályázatok elbírálása során.  Az elismeréseket díszoklevél és az Ajka Kristály Üvegipari Kft., valamint a Hollóházi Hungarikum Nonprofit Kft. alkotógárdája által készített egyedi iparművészeti trófea tanúsít.

Továbbá értékes különdíjakat adományozott a Magyar Export–Import Bank Zrt., a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (MEHIB), a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal, a TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a TÜV Rheinland InterCert Kft. Szintén Különdíjat ajánlott fel  Magyar Újságírók Országos Szövetsége (M.Ú.O.Sz.), a HUNGEXPO Vásár és Reklám Zrt., a Sérültek.hu Magazin és a Magyar Elektrotechnikai Egyesület.

Somogyban: a Fonyódi Ásványvíz Kft., a Katona Műanyagipari Kft. és a T-T Ablak Kft. kapta meg a kitüntető címet.



A Parlament Felsőházi Termében tartott ünnepélyes díjátadáson köszöntőt mondott Dr. Kövér László, az Országgyűlés Elnöke, és átadta az Országgyűlés Elnöki Különdíját. A rendezvény fővédnökeként Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke köszöntötte a megjelenteket.

„Azokból a kövekből, melyek utunkba gördülnek, kis ügyességgel lépcsőt építhetünk.”
„Az, hogy 2013-ban többen pályáztak és egyúttal többen érdemelték ki a Magyar Termék Nagydíj Védjegyét, mint valaha, jelzi, hogy az innovációra nyitott, újításra képes és minőségi termékeket előállító cégek növekedésnek indultak, kezdik maguk mögött hagyni a recesszió éveit” – mondta Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke. „A legjelentősebb bővülést felmutató ágazatok egyértelműen azok, ahol az innováció és a termékbiztonság egyaránt kulcsfontosságú. Éppen ezért, nem véletlenül ez az a két paraméter, mely a Magyar Termék Nagydíj Védjegy odaítélése során is talán a legfontosabb. A Nagydíjat elnyerő vállalkozások tehát egyértelműen jó úton járnak és innovatív működésükkel nem egy, hanem sok-sok követ tudtak és tudnak hozzárakni a Széchenyi által emlegetett lépcsőhöz, Magyarországhoz is” – tette hozzá.

További részletek és a kitüntetettek teljes listája az alábbi dokumentumban:

Kapcsolódó anyagok

Címkék: kitüntet, pályázó, nagydíj, termék, somogyi, cég, magyar, elismerés, gazdaság