A beruházás jövő tavaszra készül el. Erről ma sajtótájékoztatón számoltak be.

Bontják a Kaposi Mór Oktató Kórhár egyik régi épületét. Mellette néhány méterre húzzák fel az új tömböt. A második ütem értéke több mint 2 és fél milliárd forint.

- A kórház a likviditási nehézségei ellenére ennek a 10 százalékát, tehát majdnem 65 millió forintot hozzátett - mondta a Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója, Dr. Moizs Mariann.

A kivitelezést a ZÁÉV irányítja. A cég többségében helyieket bízott meg alvállalkozóként a munkák végrehajtásával.

- Több vállalkozóval kötöttünk már szerződést, akik jelenleg is dolgoznak a kivitelezésben és a következő munkafázisokra is elsősorban azokat a vállalkozókat kívánjuk meghívni, akik itt a városban és a megyében és a térségben dolgoznak - tájékoztatott a ZÁÉV ZRt. vezérigazgatója, Peresztegi Imre.

A fejlesztési tervek még 7 évvel ezelőtt készültek. A 2010 előtti lassú engedélyeztetés és az euró árfolyam változása miatt azonban a korábban kiszámolt végösszeg nem lett volna elegendő, így ezt ki kell pótolni. Az erről szóló kormánydöntést Gelencsér Attila jelentette be: - az ehhez hiányzó 2 és fél milliárd forint és az a másfél milliárd forint, amiből az onkológiai fektetőt az egyetemmel közösen konzorciumban meg tudjuk valósítani, a kettő együtt 4 milliárd forint, ezt a magyar kormány megtárgyalta és pozitív döntéssel tovább engedte. -

A beruházással az eddigi osztályokkal egy tömbbe kerül az ideggyógyászat, a pathológia, az infektológia, a pszichiátriai gondozó, és az élelmezés. Az építkezés mellett 235 darab műszert is beszereznek, több mint 800 millió forint értékben. A második ütem jövő tavaszra készül el, de a remények szerint középtávon megújul a műtéti tömb, illetve a szülészet is.

Címkék: osztály, milliárd, épül, megújul, kórház, kaposvár, gazdaság