A QBE biztosító társaság az MTI-vel azt közölte: az utasok az előre tervezett napon, mindössze néhány órás késéssel érkezett Budapestre. A társaság közlése szerint ezek az utasok a gyors intézkedésnek köszönhetően szinte semmit nem éreztek abból, hogy a Best Reisen Utazási Iroda Kft. pénteken felfüggesztette utazásszervező tevékenységét.

A linkre, vagy a képre kattintva korábbi, összefoglaló cikkünket olvashatja a témában. Abban leírjuk azt is, hogyan kell a kártalanítást intézni!

Sajnos nem ennyire egyszerű a többi kint rekedt utas helyzete, de a következő napokban őket is hazahozza a biztosító - mondta a közlemény szerint Dénes Attila vezérigazgató a Liszt Ferenc Repülőtér 2/B terminálján.

Ismertetése szerint intézkedniük kellett arról, hogy a még külföldön lévők ki nem fizetett szállásköltségeire kötelezettséget vállaljanak, illetve a további szállodai költségeket is fedezzék. Így elérték azt, hogy a hazautazásra várók viszonylag nyugalmas körülmények között töltsék az akaratukon kívül meghosszabbodott nyaralásukat.

A biztosító társaság szerint még legalább 700 ilyen utas van. Hazaszállításukra a QBE 18-ára, 20-ára és 21-ére már lefoglalt repülőgépeket. A kint rekedt utasok zöme Antalyaban, Larnacában, Malagában, Tenerifén, Krétán, Rodoszon és Hurghadában várja a hazatérésüket biztosító gépeket.

A Best Reisen Utazási Iroda Kft. a QBE magyarországi fióktelepénél rendelkezik vagyoni biztosíték biztosítással.

Ha Ön is érintett, írja meg, mit tapasztalt! Ha Ön is a reptéren rekedt, esetleg idegenhonban várja a felmentő sereget, ha már kérte a kártalanítást, vagy csak tervezi, írja meg nekünk! Közzétesszük.

A beszámolókat, hasznos tanácsokat, esetleg fotókat az info(kukac)kapos.hu címre várjuk, illetve a cikk alján a kommentekben.

forrás: MTI; fotó: Földi Imre (MTI)

Címkék: reked, Best Reisen, felfüggeszt, csőd, külföld, utas, kár, gazdaság