Elfogytak az otthon felhalmozott dohánykészletek, így a trafikok forgalma is egyre jobban kezd fellendülni. A kezdeti napi 50 ezer forintos forgalom több helyen már átlépte a napi félmillió forintot. És ez csak a kezdet, ugyanis a kereskedők egyelőre még a kifutó készleteiktől szabadulnak meg, és még a tíz százalékos árrést sem építették bele áraikba. Heteken belül azonban már várható a drágulás: becslések szerint egy doboz cigaretta 120-140 forinttal kerülhet majd többe - árulta el a Trafikos Franchise Kft. vezetője, Király Antal a Világgazdaságnak.

Hozzátette: hamarosan az italokat is a trafikokban fogják venni az emberek. Ezzel együtt pedig már a napi forgalom könnyen elérheti az egy millió forintot is.

A multik is mindent megtesznek, hogy magukhoz édesgessék a trafikokat. A Tesco 217 áruházából 96-ban már biztosan lesz cigaretta. A megyeszékhelyek közül pedig egyedül Kaposváron nem jártak szerencsével, így az itteni hipermarket egy jó darabig dohánymentes lesz.

A nemzeti dohányboltok razziája is tovább folytatódik. Eddig 11 trafiktulajdonos ellen indítottak eljárást, amiért boltjaikban 18 éven aluli fiatalt is kiszolgáltak. Ők az első körben egy darabig lehúzhatják a rolót, ha azonban újra megsértik a szabályokat, a koncessziót is megvonhatják tőlük.

Címkék: dohány, cigaretta, trafik, pályázat, somogy, gazdaság