A tavaly tavasszal elindított munkák most fejeződtek be a júliusi műszaki átadás-átvétellel. A két településen csaknem ezer lakos életkörülményeit, lakásának komfortfokozatát javítja a csatornarendszer kiépülése. A beruházás részeként több mint 5 ezer folyóméter vezetéket fektettek le, kialakítottak 319 bekötést és elkészült 19 házi átemelő. A műszaki átadás-átvétel alkalmával dr. Sárhegyi Judit, a szennyvízcsatorna építésére alakult társulás elnöke vette át a kiépített hálózatot a kivitelező Szabadics Zrt-től.

- Az elmúlt egy évben nagy változáson ment át a két település. Az építés során természetszerűen előfordultak kellemetlenségek, közlekedési nehézségek, kisebb-nagyobb panaszok - mondta dr. Sárhegyi Judit a munka átvételekor. – Köszönettel tartozunk a sántosi és szentbalázsi lakosságnak a türelemért, a kivitelezőnek pedig a problémák gyors kezeléséért. A beruházás nagyságát mutatja a munka értéke, ami 344 millió forint. Ennek eredménye egy egészségügyi és környezetvédelmi szempontból fontos fejlesztés, melyet a  KAVÍZ Kft.-nek adunk át üzemeltetésre.

Ezzel az eseménnyel a Kaposszerdahely, Sántos és Szentbalázs községek szennyvízelvezetése program egyik fele lezárult, a két település otthonai már a korszerű rendszer részei. Kaposszerdahelyen azonban még javában tart a beruházás. A 3 település infrastruktúra fejlesztését az Új Széchenyi Terv keretében összességében 685 millió forinttal támogatja az Európai Unió és a magyar állam költségvetése.

Címkék: sántos, szentbalázs, kaposszerdahely, átadás, csatorna, gazdaság