11 millió forintos svájci frank alapú lakáshitelt vett fel Kutrovácz Sándorné. Eleinte 60 ezer forint törlesztést fizetett. Ez emelkedett 100 ezer fölé. A bank a felvett kölcsön dupláját kéri vissza.

- Én nagyon hiszek abban hogy az igazság győzni fog. Mert ez egy akkora csalás, hogy ami egyszerűen így nem maradhat - Kutrovácz Sándorné.

Nincs egyedül. Egyre többen fordulnak bírósághoz a devizahitelek miatt. A kúria múlt héten döntött jogerősen egy devizahitel ügyében. Közvetlenül az ítélet után a devizahitelesek a miniszterelnök házához vonultak, mert úgy értelmezték, hogy ők vesztettek. Több jogász azonban nem így látja.

- Amilyen megállapításokat tett minden ügyfajtára kihatással van. Mert azt kell majd vizsgálni, hogy a kúriának most hoztott döntésében ezek az elvek érvénbyesülnek-e a szerződéseknen ezek a feltételek teljesültek-e és ily módon meg lehet állapítani, hogy a szerződések semmisek avagy sem - Dr. Damm Andrea, jogász

Ma a lehetőségekről tartott előadást a Devizagarancia Szövetkezet, Kaposváron. Zsúfolásig megtelt az előadó.

A cég helyi központi irodájának is már több száz ügyfele van és országosan is sokan érdeklődnek. Ezért az ország 30 pontján nyitottak már képviseletet.
- Az a célunk, hogy olyan átfogó egyedi adósságképviseletet tudjunk nyújtani minden egyes bajbajutottnak devizaadósnak amivel képesek avgyunk egészen a peresítésig eljuttatni őket - Molnár István, elnök, Mentőöv Devizagarancia Szövetkezet.

Összesen több mint 1 millió devizahiteles él ma az országban. A jogsegély szövetkezet azt szeretné elérni, hogy a felvett hitelösszeget forintban és a mindenkori jegybanki alapkamattal terhelve kelljen visszafizetni a jelenlegi kondíciók helyett.

Címkék: döntött, szerződés, bíróság, deviza, hitel, gazdaság