lengyeltóti bőlcsöde

A projekt révén az intézmény korszerűbbé vált és több kisgyereket tud fogadni.

Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár ünnepi beszédében kiemelte: magas szintű szakmai munka folyik az intézményben, a mostani fejlesztés pedig olyan körülményeket teremt, ahová még nagyobb örömmel jön majd a legfiatalabb nemzedék. Móring József Attila országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a jövő generáció mostantól korszerű környezetet találnak magasabb térség kiemelten fontos intézményében.

A Pogányvölgyi Többcélú Kistérségi Társulás a Lengyeltóti Alapszolgáltatási Központ intézmény fenntartója, amelyet Buzsák, Gyugy, Hács, Kisberény, Lengyeltóti, Öreglak, Pamuk, Somogyvámos, Somogyvár és Szőlősgyörök települések önkormányzatai alkotnak. Lengyeltótin kívül más településén nincs 3 év alatti gyermekek napközbeni ellátását biztosító intézmény, mondta Zsombok Lajos, a társulás elnöke, a város polgármestere.

Az „Önkormányzati bölcsőde bővítése, korszerűsítése, akadálymentesítése” című projekt keretében a kivitelezők bővítették az épületet egy foglalkoztató helyiséggel. A meglévő elavult, funkciójukat nehezen ellátó helyiségeket korszerűsítették. Emellett megújult a gépészeti és elektromos rendszer, s az épület akadálymentesítése is megvalósult. A bölcsőde területén a zöldterület nagysága másfélszeresére nőtt. A környezetbarát megoldásoknak köszönhetően várhatóan a fenntartási költségek is csökkennek.

- A bővítés eredményeképpen az intézmény akár 40 kisgyermek ellátását is vállalni tudja. Az új férőhelyek létesítésével a bölcsődei ellátás mind szélesebb körben elérhetővé válik a kistérségben. Az infrastrukturális feltételek javításával korszerű, családias, befogadó légkör várja a legkisebbeket - tette hozzá Zsombok Lajos.

lengyeltóti bőlcsöde

Címkék: bőlcsöde, lengyeltóti, megújul, millió, gazdaság