A témában a somogyi megyegyűlés elnöke szerdán Kaposváron tartott sajtótájékoztatót. Gelencsér Attila elmondta, hogy az aláírásgyűjtés határideje július elsején járt le, a kaposvári és a város környékén élő polgároktól több mint 20 ezer támogató aláírás gyűlt össze, ám még most is vannak jelentkezők. "Szeretnénk megadni mindenkinek a lehetőséget, hogy aláírhassa a támogató íveket, ha eddig nem volt rá lehetősége" - fogalmazott a fidszes országgyűlési képviselő.

gelencsér


A kormány határozott szándéka volt, hogy csökkentse a családok terheit, rezsikiadásait - hangsúlyozta a Kaposvárt és környékét képviselő honatya, hozzátéve: ezért kezdődött el a rezsicsökkentés 2012 decemberében, amelynek eredményeként 10 százalékkal csökkent a gáz, a villany és a távfűtés ára.

Az emberek - aláírásukkal is kifejezett - kiállása és támogatása tette lehetővé, hogy a kormány július elsejével tovább bővítse a rezsicsökkentésben szereplő közüzemek körét, azaz a víz- és a csatornadíj, a kéményseprés és a szennyvízszippantás díja is kevesebb lett 10 százalékkal - mondta Gelencsér Attila. (A kormányfő néhány nappal ezelőtt újabb rezsicsökkentésről beszélt, ami a tervek szerint ősztől esedékes.)

Külön büszkeség, hogy Kaposvár az országos összehasonlításban az első tíz választókörzet egyike, ahol a legtöbb aláírás gyűlt össze - fogalmazott a politikus, hozzátéve, "Kaposváron nem ismeretlen a rezsiárak féken tartása".

Ez utóbbi megjegyzés magyarázataként azt mondta: Kaposvár eddig is a legolcsóbb városok közé tartozott a közüzemi díjak tekintetében, "erre mindig is figyelt a polgármester úr és a közgyűlés". Ehhez képest most, a rezsicsökkentésnek köszönhetően, még több maradhat a családoknál, az embereknél - emelte ki Gelencsér Attila.

Címkék: mérséklés, kormány, csökkentés, gyűjtés, aláírás, rezsi, díj, gazdaság