Az országgyűlés még májusban döntött a kéményseprés díjának csökkentéséről, ehhez csatlakozott Kaposvár.

Dajcs Ferencné régóta szeretné felújítani a kéményét, de alig marad rá pénze. Cserépkályhával fűt, legutóbb a megrendelt fa 60 ezer forintjába került.

- Nagy segítség lenne, ha visszatérítenék a kéményseprés díját, nehezen tudok fizetni sajnos. Így is öregotthonba járok, ott is térítési díjat kell fizetni, és padlón vagyok, szegény vagyok - Dajcs Ferencné.

A mai rendkívüli közgyűlés úgy döntött, júliustól kevesebbe kerül majd a szolgáltatás. Egy családi háznál most 3008 forintba kerül a kéményseprés, ez most a harmadára, 844 forintra csökken. De ugyanígy kevesebb lesz a társasházaknál fizetendő összeg is, kéménytípustól függően 50, vagy 72 százalékkal.

- Ezek az árak a tavalyi, 2012-es árak alatt maradnak minimum 10 százalékkal. Ezzel együtt azt kértem a kéményseprési vállalattól, hogy mindazoktól, akiktől 2013-ban beszedték már az emelt díjat, ez 2 és félezer családot érint, az árkülönbözetet térítsék vissza - Szita Károly, polgármester, Kaposvár.

Az Országgyűlés májusban szavazott arról, hogy júliustól a kéményseprés rezsióradíját 4 ezerről kétezer forintra csökkenti. Ehhez csatlakozva csökkentette Kaposvár is a díjakat.

Címkék: csökken, seprés, díja, kémény, gazdaság