távhőközpont kórház


- Célunk az, hogy Kaposvár továbbra is az ország egyik legolcsóbb városa maradjon. Ahhoz, hogy kordában tudjuk tartani az árakat, szükség van a távhőhálózatunk fejlesztésére. A beruházás 20 ezer távfűtött lakásban élő kaposvári biztonságát garantálja – mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

A beruházás során 6,5 kilométeren új, előszigetelt vezetékeket fektetnek le és további két kilométeren kiváltják a 40 éves csöveket. Új hőközpontok épülnek és új fogyasztók csatlakoznak a rendszerhez. A távvezetékre négy új intézmény, a Munkácsy Mihály Gimnázium, a Berzsenyi Általános Iskola, Eötvös Loránd Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium is rákapcsolódik.

távhőközpont kórház


A legnagyobb fogyasztó maga a kórház lesz. Az intézmény annyi hőt vesz fel, mint az összes távfűtött lakás együttesen. Ennek köszönhetően hatékonyabb lesz a hőellátás, az üzemeltetési költség pedig több fogyasztó között oszlik meg – tette hozzá Szita Károly. 

- A távfűtési hőközpont beépítését követően leállnak földgáz-tüzelésű kazánjaink. Ez egyben azt is jelenti, hogy a belváros közepén működő kórház emisszós kibocsátása is csökken, vagyis környezetbarátabb lesz működésünk – hangsúlyozta Dr. Moizs Mariann, a Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója.

A beruházás értéke 1,060 milliárd forint.

távhőközpont kórház


A fejlesztések a „Távvezetéki korszerűsítés és új fogyasztók bekapcsolása a távhőszolgáltatásba Kaposváron” (KEOP 5.4.0/09-2010-0006) című projekt keretében valósulnak meg.

Címkék: iskola, központ, spórol, fűtés, távhő, beteg, kórház, gazdaság