arnold mihály NAV


Arnold Mihály 1972-ben a pécsi vám- és pénzügyőri szakasznál pénzügyőr őrvezetőként kezdte pályáját, 1976-tól a Vám- és Pénzügyőrség Baranya megyei parancsnokságán vámigazgatási feladatokat látott el. 1982-ben került a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságára, ahol 1988-tól az áruforgalmi osztály helyettes vezetője, majd 1990-től a Külkereskedelmi Ellenőrzési Központ Parancsnoka volt. 1991-ben az Ellenőrzési Főosztály vezetője, majd országos parancsnokhelyettes lett.

1992-től 2003-ig országos parancsnokként irányította a Vám- és Pénzügyőrséget. 2011-től a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vám- és Pénzügyőri szakmai elnökhelyettesként dolgozott.

Munkásságát 1998-ban a Magyar Köztársaság Érdemrend Középkeresztjével ismerték el. Halálával a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a vám- és pénzügyőri szakma történetének egyik legnagyobb tudású és tapasztalatú személyiségét veszítette el.

Arnold Mihály nyugállományú pénzügyőr altábornagyot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.

Címkék: Arnold Mihály, vám, pénzügy, elhunyt, NAV, gazdaság