Eddig se volt igazán kiszámolható igazán az időjárásunk, azonban a francia Meteo televízió közlése szerint 1816 óta most következhet a leghidegebb nyár.

Ebben az évben volt ugyanis hogy a Föld északi féltekét érintő extrém hideg tél után következett a hűvös nyár aminek következtében Európában minimális volt a termés, és gondot jelentett az öreg kontinens élelmiszerellátásában.

A tudósok szerint 70% esélye van annak, hogy a most következő nyár lesz a leghidegebb 200 év alatt! Az előrejelzés érinti a Kárpát-medencét, Németországot, Ausztriát, Spanyolországot, Portugáliát, Csehországot, és Franciaországot is.

Arról azonban már megoszlanak a vélemények, hogy mire számíthatunk az idei nyáron. Egyes felmérések szerint, az átlagosnál hűvösebb és csapadékosabb idő várható, míg mások szerint lehetetlen több héttel előre megjósolni, hogy mire számíthatunk a továbbiakban. Abban azonban mindenki egyetért, hogy idén is lesz bőven alkalmunk strandolni, mindössze a tartós kánikulák száma csökkenhet, és a több csapadék miatt, idén talán nem szárad el a termés.

Címkék: borús, hideg, szezon, kánikula, nyár, eső, gazdaság